Korporaation ja henkilökunnan tapahtumia

Työntekijän perehdyttäminen yrityksen toimialaan

Kun työpaikkaan saapuu uusi työntekijä, tulee hänellä olla aluksi työpaikkaohjaaja, joka perehdyttää uuden työntekijän työpaikan tehtäviin. Yleensä työntekijälle annetaan käteen myös kotona luettavaksi manuaali tai hän voi kirjautua yhtiön koulutussivustolle, jossa hän voi osallistua koulutuswebinaariin. Joskus työpaikkakouluttajat pitävät kurssien jälkeen tentin, jossa mitataan, onko työntekijä varmasti sisäistänyt yhtiön toimialan, arvot sekä omat työtehtävänsä. Jos työntekijä, joka on koeajalla, ei läpäise edes uusintatenttiä, voidaan työsuhde helposti purkaa ilman irtisanomisaikaa. Koeajalla saa yleensä jo palkkaa, joka nousee, kun työntekijän soveltuvuudesta tehtävään on saatu varmuus ja hän on läpäissyt työn pelisäännöt.

Muun muassa Unibet Digital Entertainment sivusto tarjoaa hyville työntekijöilleen esimerkiksi digitaalista viihdettä palkkioksi hyvästä työsuorituksesta. Työntekijälle voidaan maksaa useista palvelusvuosista korotettua palkkaa ja hänellä voi olla etenemismahdollisuuksia suorittavasta työntekijästä esimiestehtäviin. Jotkut yritykset saattavat myös tarjota yrityksen osakkeita lisäbonuksiksi tai optioita.

Monesti pelialalla ohjelmoijat toimivat taustalla ja kehittelevät lisää pelejä. Peleissä houkutellaan pelaamaan kohtuullisilla panoksilla. Esimerkiksi Unibetin Flame Dancer peli, jossa tulennielijä ja tanssijatar sekä isot värikkäät kirjaimet muodostavat voittorivejä sattumalta, voi antaa mukavia voittoja. Kun kello soi voittorivin kohdalla, voittaa jonkin summan.

Miten kulttuuri vaikuttaa korporaation toimintaan

Länsimaissa, erikoisesti Euroopassa, vedonlyöntiyhtiöt ovat menestyneet, koska heidän pääkonttorinsa on Maltalla. Pelaajien voitot erilaisten valtiollisten sopimusten mukaisesti kotiutetaan verottomina pelaajien tilille viimeistään parissa päivässä. Yhtiö maksaa veronsa sekä hoitaa kirjanpitonsa asianmukaisesti ja luotettavasti. Auktorisoidut tilintarkastajat tarkistavat vuosittain tilit ja tilinpäätöksen. Yhtiö kouluttaa henkilökuntaansa niin Internet-pelien sekä live-pelien osalta niin, että yhteistyö

  • asiakkaiden,
  • pelipaikkojen haltijoiden,
  • viranomaisten,
  • Internet-operaattorien,
  • työntekijöiden,
  • ammattiyhdistysten sekä
  • muiden sidosryhmien

kanssa sujuu hyvin ja mutkattomasti. ”Töiden pitää sujua kuin tanssi”, on sananlasku, mikä pätee pelialalla. Jos toiminta takkuilee, siitä tulee helposti epäluotettava kuva asiakkaille ja varsinkin viranomaisille. Siksi imagon on oltava aina hyvä, jotta voisi menestyä pelialalla. Pelejä tuottava yhtiö työntekijöineen ei saisi koukuttaa peleillään pelaajia niin, että he köyhtyvät yhteiskunnan sosiaalitukien varaan ja voivat menettää peliriippuvuutensa takia luottotietonsa ja työpaikkansa. Kulutusluottoa on helppo saada pelaamiseen silloin, kun asiat ovat kunnossa. Maksamattomien kulutusluottojen takia voi joutua velkakierteeseen. Moni yrittää pelaamalla saada velkojaan lainaajille maksettua ja pahimmillaan pelikierre voi tuhota pelaajan elämän. Siksi on hyvä, että monet peliyhtiöt asettavat peleilleen katon, miten suurilla panoksilla voi pelata. Myöskin tarvitaan ketteryyttä uudistuksiin ja konseptien muuttamiseen, sillä ihmiset helposti hylkäävät vanhat pelit, kun mielenkiinto suuntautuu uusiin asioihin.

Nykyisin voi pelata ja lyödä vetoa melkein mistä tahansa asiasta. Unibet tarjoaa vedonlyöntiä esimerkiksi jäätanssin voitoista. Jopa laulajatar Saara Aalto harjoitteli kaunoluistelua ohjelmanumeroaan varten ohjelmaan Brittien Dancing on Ice ja ohjelma esitetään Suomen televisiossa Jimillä tammikuussa 2019.

Tanssi ja laulukilpailut ovat tulleet myös Oy Veikkaus Ab:n Voittajavetoihin. Euroviisut ovat joka vuosi ja siellä näkee hyvien laulu- ja soittoesitysten lomassa myös tanssia monenlaisessa muodossa ja asusteissa. Monet vedonlyöntifirmat varmaan tutkivat esikarsintatuloksia kilpailuun osallistujamaista ja asettavat vedonlyöntilistansa katsojien iloksi esille, jotta niissä voi lyödä vetoa parhaasta laulumaasta. Useat vedonlyöntiyhtiöt ovat tarjoamassa arvosteluja, bonuksia, bonuskoodeja, kierrätystä ja online pelimahdollisuuksia. Em jalkapallo otteluohjelma kuuluu varmasti myös vedonlyöntiyhtiöiden tarjontaan em-kisojen aikaan, mistä löytyy myös kertoimia ja muita miesten jalkapalloon liittyviä tarjouksia. Toinen maaliskuuta 2019 valitaan Uuden Musiikin Kilpailuissa Suomen euroviisukappale, joka esitetään Israelissa.

Ohjelma ja kilpailu Tanssii Tähtien Kanssa pääsi vedonlyöntiin mukaan syyskuussa 2018. Pelikohteet eli tanssijat olivat muuttuvakertoimisia, joka tarkoittaa sitä, että lopullinen kerroin saatiin vasta 30.9.2018, kun peliaika päättyi. Jos jotakuta kilpailijaa oli veikattu voittajaksi paljon peliaikana, sitä pienemmäksi tuli mahdollinen päävoitto, kun lopullinen kerroin saatiin pelin päättyessä. Tätä systeemiä monien on vaikeaa ymmärtää. Katsojille pitäisi televisiossa selostaa tarkemmin pelin säännöistä, etteivät ne jää epäselviksi. Kilpailu oli nähtävissä MTV:ssä ja siinä ammattitanssijoiden kanssa tanssi suomalaisia julkkiksia. Joka jaksossa pudotettiin yksi tanssipari pois. Viimein tuomarien sekä yleisöäänestyksen yhteistulos ratkaisi voittajaparin, joka oli nyrkkeilijä Edis Tatli ja ammattitanssija Katri Mäkinen.